2018.09.19 02:38

Харчування бурих ведмедів. Осінній голодний період



Харчування бурих ведмедів. Осінній голодний період

Осінній голодний період. Він характеризується (для підзони південної тайги) зниженням доступності основних кормів. Починаються перші снігопади. Спостерігається перехід звірів в зимові стації, зниження рухової активності і повне припинення харчування перед заляганням у сплячку. Цей період триває близько місяця. Протягом цього часу ведмеді живуть на невеликій території і багато лежать. Іноді можна спостерігати погризи ведмедями кори горобини, ліщини. Рідко коли зірве сонний зажирілий звір засохлу ягоду малини або пучок ялинової хвої. Припиняється дефекація. Останні фекалії мають дуже тверду консистенцію, іноді на них можна бачити сліди Кроза. Якщо в цей період ведмедя ніхто не потривожить, він у цьому ж місці лягає в барліг.

Сезонні періоди в живленні бурого ведмедя визначаються не тільки можливістю використання цим видом різних, в основному рослинних, кормів, а й тісно пов'язані зі статтю і віком, розмірами окремих особин популяції. Ведмідь, провідний одиночний і поодиноко-сімейний спосіб життя, переміщається по території, заселеної іншими ведмедями в терміни, найбільш оптимальні для найкращого збереження життєздатності виду в конкретному регіоні. При цьому цикли переживання умовно-голодного періоду і різні форми поведінки взаємопов'язані з забезпеченістю конкретного регіону певними кормами і особливостями їх використання в їжу. Харчові адаптації в кінцевому підсумку визначають виживання цього виду в біоценозах, де виключена можливість постійного живлення його як хижака тваринами кормами.

Читайте також: Різні типи вузлів

 


Цікавий факт

Відповідно до опису подій, ті, хто намагається уникнути цунамі на автомобілі, часто потрапляють в пробки або стикаються з іншими обставинами, таким чином, велика ймовірність того, що їх змиє хвилею. Статистика показує, що кращий спосіб врятуватися - це якнайшвидше самостійно забратися на круту височина